ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Επεισόδια και 13 προσαγωγές στη συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα

Επεισόδια και 13 προσαγωγές στη συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα

Μικρής έκτασης επεισόδια και 13 προσαγωγές σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους κάλεσαν να διαλυθούν.

Οι συγκεντρωθέντες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα «Αίας», και χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και περιορισμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωθέντες προς την πλατεία Ομονοίας όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Από τους αστυνομικούς έχουν γίνει 13 προσαγωγές ατόμων τα οποία μεταφέρθηκαν στην κρατικά ασφάλεια.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πορεία από οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τον ίδιο λόγο στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους συγκεντρωθέντες, περίπου 150 άτομα, να απομακρυνθούν και αυτοί μετακινήθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί είναι από τις 16:30 δύο σταθμοί του μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα».

Πορεία για τον Κουφοντίνα και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιούν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και κινούνται στην οδό Εγνατία με κατεύθυνση προς τα δυτικά της πόλης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν τη διαμαρτυρία, ενώ η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία προς αποφυγή τυχόν κυκλοφοριακών προβλημάτων.