Επεισόδια έξω από τη Βουλή - 9 συλλήψεις, 6 τραυματίες αστυνομικοί

Επεισόδια έξω από τη Βουλή - 9 συλλήψεις, 6 τραυματίες αστυνομικοί

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, με ομάδα 150-200 ατόμων ατόμων να ρίχνει πέτρες και βόμβες-μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές, ενώ έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς είναι ο διοικητής της ομάδας «Δράση», ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ύστερα από μολότοφ που δέχτηκε στο κεφάλι.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 μ.μ. Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ και άλλα «πολεμοφόδια»..

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε για τα επεισόδια: «Υπάρχει έξω μια μεγάλη συγκέντρωση 6.000-7.000 ατόμων και η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει διαλυθεί. Το ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα». Για να προσθέσει: «1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί». «Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ», πρόσθεσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».ήταν κλειστοί, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, το οποίο μετά και πριν τα επεισόδια πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε το ΠΑΜΕ, ενώ άλλες δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν με αφετηρία τα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ και εργατικά σωματεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Από τα Προπύλαια ξεκίνησε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στο συλλαλητήριο συμμετέχει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

Πορείες και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 

Τρεις πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν μετά τις 9 το βράδυ στο άγαλμα Βενιζέλου, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στη νέα παραλία στο ύψος του δημαρχείου, όπου και διαλύθηκαν.

Νωρίτερα πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Πoρεία πραγματοποίησαν επίσης μέλη συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο που κινήθηκαν προς το Διοικητήριο. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σε δρόμους γύρω από το ΥΜΑΘ.