Επανέρχεται ο Σ. Τσιόδρας - Ενημέρωση με τον Ν. Χαρδαλιά σήμερα στις 6 το απόγευμα

Επανέρχεται ο Σ. Τσιόδρας - Ενημέρωση με τον Ν. Χαρδαλιά σήμερα στις 6 το απόγευμα

Επανέρχεται στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς σήμερα στις 6 το απόγευμα μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στο Υπουργείο Υγείας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που τα κρούσματα εμφανίζουν αύξηση, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.737. Μάλιστα παρατηρείται σταθερά αυξητική πορεία στα κρούσματα εντός της Αττικής, καθώς μετά τα 19 που ανακοινώθηκαν Σάββατο και Κυριακή, την Δευτέρα ήρθε νέα άνοδος με 28 κρούσματα, φτάνοντας ήδη τα 66 στο πρώτο τριήμερο του Αυγούστου. 

Πέντε κρούσματα δηλώθηκαν επίσης χθες στην Κέρκυρα, τρία στην Κορινθία, τέσσερα στην Καβάλα, δύο κρούσματα στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Χανιά. Από ένα κρούσμα κατέγραψαν η Ευρυτανία, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λέσβος, η Μαγνησία και η Πέλλα. Στην Πέλλα το περιστατικό συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά τέσσερις γάμοι που έλαβαν χώρα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες εξελίχθηκαν σε εστίες μετάδοσης του ιού. Συγκεκριμένα από τον γάμο στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν 23 κρούσματα, καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από τον Νομό Πέλλας..

Κρούσματα όμως εντοπίστηκαν και σε γάμο στις Σέρρες, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από έναν άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη.  Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Λάρισα, καθώς καλεσμένος σε γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα σε περιοχή του νομού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα, ένα από τα τρία νέα κρούσματα της νόσου που επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας την Κυριακή αφορά σε καλεσμένο σε γάμο, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν ξεκινήσει ήδη την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Σύψας  ανέφερε πως το αποτέλεσμα της ανόδου των κρουσμάτων οφείλεται στις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν προ δύο εβδομάδων σε μπιτς μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά και πανηγύρια ενώ τόνισε πως αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. 

Παράλληλα, καμπανάκι για την πορεία της πανδημίας τον Αύγουστο έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, επισημαίνοντας ότι «είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζανάς ανέφερε πως «ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται».