Επαναλειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Επαναλειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την γερμανική αστυνομία. Πριν από λίγο οι αρχές επέτρεψαν την επιστροφή τοων επιβατών στο Τέρμιναλ 1 το οποίο είχε εκκενωθεί όταν έγινε αντιληπτό ότι ένας άνδρας πέρασε από σημείο ελέγχου στην περιοχή Α του Τέρμιναλ 1 και εξαφανίστηκε.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πληροφορίες σχετικά με τον άνδρα που αναζητούσε.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη την εκπρόσωπο της αστυνομίας, έγαψε ότι ο άνδρας κρατούσε στα χέρια του ένα παιδί την ώρα που πέρασε το σημείο ελέγχου, και πως το περιστατικό συνέβη σε μια στιγμή που οι αρμόδιοι για τον έλεγχο αστυνομικοί και υπάλληλοι αφαιρέθηκαν προς στιγμήν.

Η διοίκηση του αεροδρομίου ενημέρωσε μέσω Twitter για την έρευνα και κάλεσε τους επιβάτες να ελέγχουν την ώρα πτήσης τους καθώς αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Οι πτήσεις της Lufthansa, συνεχίστηκαν ύστερα από μικρή διακοπή από τα Τερμιναλ 2 και 3.

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις είχαν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φρανκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.