ΕΟΔΥ: Οι πιο επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Οι πιο επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα

Τον χάρτη της γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων , που δείχνει και τη μολυσματική διαδρομή του κορονοϊού στην Ελλάδα, αποτυπώνει η ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).  Γρεβενά, Φωκίδα, Καρδίτσα, Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία οι μόνες περιφέρειες που δεν έχουν πληγεί ακόμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και διακρίνονται με το έντονα σκούρο πράσινο χρώμα είναι ο νομός Καστοριάς και το Άγιος ‘Ορος. Και στις δύο περιοχές καταγράφονται πάνω από 30 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Επίσης, ιδιαίτερα έντονα έχουν πληγεί οι νομοί Αττικής, Έβρου, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου καταγράφονται 10 έως 29 κρούσματα λοίμωξης κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ λιγότερο  Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Άρτα, Πρέβεζα, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες και Λέσβος με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στην έκθεση του ΕΟΔΥ σημειώνεται βεβαίως πως η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έγινε με βάση την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που δηλώνεται από τους ασθενείς.