Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη δημοσίευσε η NASA

Σάββατο 01 Δεκεμβρίου 2018, 16:40
-A +A
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη δημοσίευσε η NASA

Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA τις πρώτες φωτογραφίες χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα από το διαστημικό σκάφος InSight που προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη πριν μια εβδομάδα. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της NASA δείχνουν τις εικόνες που εστάλησαν στα κεντρικά του Οργανισμού.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ουρανός καθώς και μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι λίγο θολή του καλύμματος το οποίο και αφαιρέθηκε χθες, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον τις πρώτες ολοκάθαρες εικόνες. Οι φωτογραφίες που είχε στείλει το εξοπλισμένο με δύο κάμερες InSight, απεικόνιζαν τον ουρανό και μια επίπεδη επιφάνεια μπροστά από τη μηχανή. Ωστόσο, στίγματα θόλωναν αυτές τις πρώτες εικόνες, αφού το προστατευτικό κάλυμμα της κάμερας στη βάση του δεν είχε ακόμα απομακρυνθεί. 

Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα. Η λαβίδα αυτή θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του InSight στο έδαφος του Άρη, τους επόμενους τρεις μήνες.

Τις επόμενες ημέρες, ο ρομποτικός βραχίονας θα αρχίσει να ενεργοποιείται και θα υπάρξουν και άλλες φωτογραφίες. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα