Εντοπίστηκαν δεκάδες εμβολιασμοί «μαϊμού» σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

Εντοπίστηκαν δεκάδες εμβολιασμοί «μαϊμού» σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

Ένορκη Διοικητική Έρευνα διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά τον εντοπισμό διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα η οποία φέρεται να εισέρχεται στο σύστημα εμβολιασμού και να βεβαιώνει ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της περιφερειακής εφημερίδας «Αλήθεια», που αναδημοσιεύται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της alithianews.gr η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και ενέγραφε ότι έκαναν το εμβόλιο για τον covid -19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο κέντρο εμβολιασμού.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρό, καθώς δεν έφεραν καμία υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνα, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθούν ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει πως πιθανόν ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου, αναφέρεται, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη που διέταξε και τη σχετική έρευνα.