Έντονη παρέβαση Δένδια με αιχμές σε Μπογδάνο: «Είναι ώρα να σοβαρευτούμε»

Έντονη παρέβαση Δένδια με αιχμές σε Μπογδάνο: «Είναι ώρα να σοβαρευτούμε»

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

Ο Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του μετά από μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον».

Απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».