Έντονες αποδοκιμασίες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Έντονες αποδοκιμασίες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, δέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Τζαμακλής και Αφρ. Σταμπουλή, στην Κατερίνη και τις Σέρρες. 

Ειδικότερα, στην παρέλαση της Κατερίνης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Τζαμακλής και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Χ. Σίμος αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Περνώντας μέσα από τον αστυνομικό κλοιό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από το χώρο της παρέλασης, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «προδότες, η Μακεδονία είναι ελληνική», προς τα δύο κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα ορισμένοι πολίτες ακολούθησαν το αυτοκίνητο με τον κ. Τζαμακλή ακόμα και όταν αυτό έφυγε από την πλατεία Ηρώων όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων.

Αποδοκιμασίες κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στις Σέρρες

Νωρίτερα, έντονες αποδοκιμασίες είχε δεχθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, στις Σέρρες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η κα Σταμπουλή δέχτηκε τις αποδοκιμασίες και τις φωνές των παρευρισκομένων στην πλατεία Ελευθερίας, οι οποίοι τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων. 

Προσαγωγές στα Τρίκαλα

Προσαγωγές στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, όταν μέλη του ΑΚΕΠ και της ΛΑΕ επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, μέλη του ΑΚΕΠ και της ΛΑΕ μπήκαν στο δρόμο της παρέλασης και άνοιξαν το πανό που ανέγραφε «ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΚΕΠ».

Στόχος των μελών του ΑΚΕΠ και της ΛΑΕ, σύμφωνα με το trikalaola.gr ήταν να περάσουν μέσα από το δρόμο της παρέλασης και να διαμαρτυρηθούν και στον Βασίλη Κόκκαλη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που παρίστατο στην εξέδρα των επισήμων.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν ακαριαία καθώς απώθησαν αμέσως τα μέλη του ΑΚΕΠ και της ΛΑΕ από το χώρο της παρέλασης και τα προσήγαγαν στο τοπικό τμήμα, όπου έγινε εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.