Έντεκα κρούσματα σε ταξιδιώτες - Σουηδή θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα

Έντεκα κρούσματα σε ταξιδιώτες - Σουηδή θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα

Στα 11 ανέρχονται,τα θετικά κρούσματα κορoνοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα από περίπου 3.600 ελέγχους σε σύνολο 5.889 που διενεργήθηκαν ά την πρώτη μέρα που η χώρα άνοιξε τα σύνορα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό. ότι  στα πρώτα 1.400 μοριακά τεστ,ανιχνεύθηκαν πέντε κρούσματα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία, Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, όπως και ένα ζευγάρι από την Ελλάδα.

Έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρμόδιες Αρχές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των εν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, προκειμένου να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου η Ελλάδα άρχισε να δέχεται τουρίστες ενόψει της διαφορετικής, λόγω κορονοϊού, θερινής περιόδου.