8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Εντείνεται η κακοκαιρία στην Κρήτη - Επιχειρήσεις καθαρισμού των δρόμων σε εξέλιξη

Εντείνεται η κακοκαιρία στην Κρήτη - Επιχειρήσεις καθαρισμού των δρόμων σε εξέλιξη
eurokinissi

Εντείνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία στην Κρήτη, με τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι αλλά και τον πάγο. Επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο από Σκαλάνι προς Βιάννο, στο δρόμο προς Αγία Βάρβαρα, στο δρόμο προς το Κράσι, αλλά και τον Κρουσώνα.

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής ο κρατικός μηχανισμός

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα απο το κύμα κακοκαιρίας που πλήτει την περιοχή.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γενικής αργίας και για τα Χανιά και οι μόνες υπηρεσίες που λειτουργούν είναι αυτές που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Απο νωρίς το πρωί χιονίζει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, λόγω παγετού και χιονόπτωσης έχουν κλείσει:

• Επαρχιακή οδός Φουρνέ-Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα Ζούρβας.

• Επαρχιακή οδός Χανίων-Κοντοπούλων-Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα Δρακώνας Κεραμειών.

• Οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσσου.

• Επαρχιακή οδός Χανίων-Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως Ομαλό.

• Επαρχιακή οδός Βρυσσών-Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως Χώρα Σφακίων.

• Επαρχιακή οδό Χανίων-Παλαιοχώρας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Βουκολιών έως την τοπική κοινότητα Καντάνου.

• Επαρχιακή οδό Χανίων-Σούγιας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χλιαρού έως την τοπική κοινότητα Ροδοβάνι.

Κατά την διάρκεια της νύκτας φορτηγό πλοίο προσάραξε στα αβαθή της παραλίας Δραπανιά στην περιοχή της Κισσάμου, το δεκαμελές πλήρωμα του οποίου μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή μετά από επιχείρηση που οργάνωσε το λιμενικό Σώμα.

Η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη

Ο αντιπεριφερειαρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ενημέρωσε για τα σημεία όπου έχουν ληφθεί μέτρα προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα στο νόμο Χανίων κλειστή, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι η επαρχιακή οδός Φουρνέ-Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα Ζούρβας, η επαρχιακή οδός Χανίων-Κοντοπούλων-Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα Δρακώνας Κεραμειών, η οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσσου και η εΕπαρχιακή οδός Χανίων-Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως Ομαλό. Επίσης κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Βρυσσών-Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως Χώρα Σφακίων, η επαρχιακή οδό Χανίων-Παλαιοχώρας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Βουκολιών έως την τοπική κοινότητα Καντάνου και η επαρχιακή οδός Χανίων-Σούγιας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χλιαρού έως την τοπική κοινότητα Ροδοβάνι.

Στο νομό Ρεθύμνης η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γερακαρίου(Δήμου Αμαρίου)- Σπηλίου(Δήμου Αγίου Βασιλείου), την επαρχιακή οδό Αμνάτος(Δήμου Ρεθύμνης)-Αρκάδι(Δήμου Ρεθύμνης) και την επαρχιακή οδό Πατσός-Μέρωνα Δήμου Αμαρίου. Στο νομό Ηρακλείου αντιολισθητικες αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου -Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δημοτική ενότητα Κράσι και την επαρχιακή οδό Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος δημοτική ενότητα Γωνιές(Δήμου Μαλεβιζίου). Τέλος στο νομό Λασιθίου χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ