Εντατικοί έλεγχοι για τήρηση των μέτρων - 419 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο
Κορονοϊός

Εντατικοί έλεγχοι για τήρηση των μέτρων - 419 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 14.877 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 419 παραβάσεις:

Πιο αναλυτικά βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας/μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από αυτές, 121 παραβάσεις σημειώθηκαν στην Αττική, 41 στην Κεντρική Μακεδονία, 35 στη Δυτική Ελλάδα, 33 στη Θεσσαλονίκη, 25 στο Νότιο Αιγαίο, 23 στα Ιόνια Νησιά, 21 στην Πελοπόννησο, από 19 στην Κρήτη και στο Βόρειο Αιγαίο, από 17 σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα, 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στη Θεσσαλία 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και συνελήφθη ένα άτομο.

Επιπροσθέτως σε τέσσερις περιπτώσεις δεν είχε συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.446 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας/μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ενώ για ακόμη μία παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Την ίδια περίοδο έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68 παραβάσεις σχετικές με τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και έχουν συλληφθεί 10 άτομα. Επίσης, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30 παραβάσεις μη συμπλήρωσης PLF.

Οι έλεγχοι  υπόψιν θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.