ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ένταση κατά την επίσκεψη Μηταράκη στην Ορεστιάδα

Ένταση κατά την επίσκεψη Μηταράκη στην Ορεστιάδα

Αποδέκτης αποδοκιμασιών από όσους αντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, έγινε ο Νότης Μηταράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας στο Δημαρχείο. Χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και συνωστισμένοι οι συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία του δήμου πέταξαν αντικείμενα προς το όχημα που μετέφερε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής αποδοκίμαζαν τον υπουργό από την άφιξή του και καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης, τον γιουχάισαν κατά την έξοδό από το δημαρχείο, ενώ κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον του ένα μπουκάλι νερό και διάφορα αντικείμενα.

Ο υπουργός και η συνοδεία του μπήκαν με τη συνδρομή της αστυνομίας στα αυτοκίνητά τους και αναχώρησαν με ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τους οργισμένους διαδηλωτές, που τον καλούσαν να φύγει από τον Έβρο.

Σύμφωνα με evros-news.gr οι  αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει κλούβα και τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί τόσο μπροστά όσο και πλάγια από το Δημαρχείο για να φυγαδεύσουν τον κ.,Μηταράκη, αλλά αρκετοί που βρισκόταν από την πλευρά του αστυνομικού μεγάρου, εκσφενδόνισαν ότι είχαν στα χέρια τους εναντίον του αυτοκινήτου που τον μετέφερε. Ένα από τα αντικείμενα μάλιστα βρήκε στο κεφάλι τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ευθυμιάδη που συντόνιζε τα μέτρα ασφαλείας και τον τραυμάτισε ελαφρά.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ότι με μεγάλη χαρά θα συζητήσει τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου, στη βάση της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο με τρεις στόχους. Τη μείωση των ροών -και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80%- και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Σ' αυτές τις δύο παραμέτρους, στο πλαίσιο δηλαδή της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα σ' αυτή τη βάση, με μεγάλη χαρά θα συζητήσω μαζί σας, και μ' εσάς και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη. Άρα η φύλαξη των συνόρων, οι συνοριοφύλακες και η γραμμή άμυνας, με τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στο βαθμό που θα συζητήσουμε και σήμερα, είναι για εμάς απαραίτητα για να μην ξαναβιώσουμε ποτέ αυτά που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.