Εντ. Φιλίπ: Πακέτο στήριξης 18 δισ. ευρώ για τον τουρισμό

Εντ. Φιλίπ: Πακέτο στήριξης 18 δισ. ευρώ για τον τουρισμό

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 18 δισ. ευρώ για την τουριστική βιομηχανία σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πολίτες μπορούν φέτος να κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους.

«Οφείλουμε να στηρίξουμε ένα ζωτικό κλάδο για την οικονομία της χώρας μας» είπε ο Φιλίπ για τον τουρισμό ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 8% και δίνει δουλειά σε 2 εκατομμύρια Γάλλους. Αυτό που είναι καλό για την τουριστική βιομηχανία, είναι συχνά καλό για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Η γαλλική κυβέρνηση θα έχει την αρωγή δυο τραπεζών, τηςBanque des Territoires και της Bpifrance, όπως τόνισε ο Φιλίπ. Τα δυο τραπεζικά ιδρύματα αναμένεται να συνεισφέρουν ένα πόσο γύρω στα 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2023 με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση όπως ανέμεναν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Φιλίπ πρόσθεσε επίσης ότι οι Γάλλοι θα μπορέσουν φέτος να κάνουν διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τηρώντας πάντα τις συστάσεις και τις συμβουλές της κυβέρνησης και ακολουθώντας τις οδηγίες που εξέδωσε χθες η Κομισιόν για τον τουρισμό.

Σχεδόν 90 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν το 2018 τη Γαλλία, καθιστώντας την τη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στον κόσμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση.

Julien de Rosa, POOL via AP