Ενδείξεις εμπρησμού στην Εύβοια - Ανακρίσεις υπόπτων

Ενδείξεις εμπρησμού στην Εύβοια - Ανακρίσεις υπόπτων

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού έχουν τα αρμόδια κλιμάκια της πυροσβεστικής από την περιοχή της Αγριλίτσας, το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς της Εύβοιας, η οποία καίει για τρίτη ημέρα χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού φαίνεται να έχουν σχηματίσει ήδη βάσει των στοιχείων και τουλάχιστον 25 καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων, το προφίλ τουλάχιστον 3 βασικών υπόπτων.

Οι ύποπτοι αυτοί είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτάξει άλλοθι, τα οποία και εξετάζονται από τις αρχές οι οποίες συνεχίζουν την έρευνα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι τρεις ύποπτοι απουσίαζαν τόσο από την περιοχή όσο και από τις οικείες τους, κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων είπε ότι λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πυρκαγιά, την Παρασκευή, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στις 3 το πρωί.

Μέχρι στιγμής, στελέχη του ειδικού Τμήματος Διερεύνησης των Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν λάβει 25 καταθέσεις μαρτύρων, από τις οποίες προκύπτουν υπόνοιες για εμπρησμό, λαμβάνοντας υπόψη το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά (δύσβατη περιοχή στην Αγριλίτσα) και την ώρα έναρξής της (3.16 τα ξημερώματα της Τρίτης).

Ξανανοίγει ο «φάκελος Κοντοδεσπότι»

Παράλληλα, οι Αρχές διερευνούν την περίπτωση ατόμου που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για εμπρησμό στην περιοχή Κοντοδεσπότι Εύβοιας πέρσι, και το οποίο αφέθηκε ελεύθερο τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη φετινή εστία της φωτιάς, είχε εκδηλωθεί στις 12 Αυγούστου 2018. Ως υπεύθυνος για εννιά δασικές πυρκαγιές -κατά την περίοδο 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου στην περιοχή- είχε συλληφθεί ένας άντρας, ο οποίος και καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του.