ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2021η
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Ένα ατελείωτο κορονοπάρτι όλη η Αθήνα - Κ. Μπακογιάννης: Άλλος… λερώνει, η Αθήνα πληρώνει

Το μεγάλο πάρτι, παρουσία 2.000 ατόμων με DJ της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, διαδέχθηκε χθες ένα ακόμη με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων. Αντίστοιχα πάρτι έγιναν και σε άλλες περιοχές, από τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και του Ψυρρή μέχρι το Περιστέρι.

Ένα ατελείωτο κορονοπάρτι όλη η Αθήνα - Κ. Μπακογιάννης: Άλλος… λερώνει, η Αθήνα πληρώνει
Screenshot / Video Youtube

Κορονοπάρτι και συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία Καρύτση, στην Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, το Πασαλιμάνι, παντού, η κατάσταση δείχνει να είναι οριακή. Συνωστισμός, η μάσκα στο σαγόνι, καμία τήρηση αποστάσεων, αγανακτισμένοι περίοικοι για την δυνατή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σκουπίδια παντού.

Πλέον, οι νυχτερινές πλατείες αποτελούν σύμβολο μιας «τρέντι» αντίστασης, αλλά και σαφές μήνυμα ότι τα όποια μέτρα, έστω αυτά τα χαλαρά που συνεχίζουν να ισχύουν, πλέον δεν τηρούνται και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για προσοχή λόγω του κορονοϊού πέφτουν πλέον στο κενό, όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες.
 


Το μεγάλο πάρτι, παρουσία 2.000 ατόμων με DJ της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, διαδέχθηκε χθες ένα ακόμη με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων. Αντίστοιχα πάρτι έγιναν και σε άλλες περιοχές, από τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και του Ψυρρή μέχρι το Περιστέρι.

Εικόνα από το πάρτι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου το βράδυ της Παρασκευής

Η εικόνα που παρουσίαζε η πλατεία το πρωί του Σαββάτου

Στην επιτροπή λοιμωξιολόγων αγωνιούν για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και με το υπάρχον σχέδιο δύσκολα θα αποκλιμακωθεί. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ σε μια στιγμή που τα βράδια στις πλατείες δεν τηρούνται τα μέτρα, παραμένουν κλειστά στο όνομα της «δημόσιας υγείας» τα εμπορικά κέντρα, τα φροντιστήρια και σειρά άλλων δραστηριοτήτων, επιτείνοντας την δυσαρέσκεια διαφόρων ομάδων και επαγγελματιών.

Η ανάρτηση Μπακογιάννη

Με μια ανάρτηση στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει την σκηνή αισθητικής κατάπτωσης που επιβάλλουν κάποιοι στον δημόσιο χώρο. Την έλλειψη σεβασμού στους κατοίκους της Κυψέλης και στους ανθρώπους της καθαριότητας του Δήμου που περιμένουν από τα ξημερώματα τους θαμώνες των κορονοπάρτι να φύγουν για να καθαρίσουν την Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Αλλά και το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων, το οποίο και επιβαρύνει το Δήμο. Χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την στήριξη οικογενειών, αστέγων ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.  

Σημειωτέον ότι το χθεσινό κορονοπάρτι στην Κυψέλη, όπως και εκείνο της Παρασκευής, άφησαν πίσω τους ένα απέραντο «σκουπιδότοπο» με τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων να μαζεύουν 50 σακούλες σκουπιδιών από τη πλατεία Αγίου Γεωργίου. Εικόνες που παραπέμπουν σε εκείνες της πλατείας Βαρνάβα, όπως κατέληγε μετά τα αυτοσχέδια, βραδινά πάρτι. 

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έχει γίνι το επίκεντρο των υπαίθριων κορονοπάρτι, ειδικά μετά τα μέτρα που έλαβε η ΕΛΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου ελάμβαναν χώρα ανάλογα φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή το βράδυ στήθηκε πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, επρόκειτο για οργανωμέμο σχέδιο. Συγκεκριμένα, οι νέοι που μαζεύονταν στην πλατεία Βαρνάβα έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου συναντήθηκαν και με άλλους που κατέφθασαν από άλλες περιοχές του κέντρου.

Οι νέοι άρχισαν να συγκεντρώνοντα στις 9 το βράδυ και μέσα σε ώρα η πλατεία είχε γεμίσει, ενώ γύρω στις 10 ομάδες νεαρών άρχισαν να τοποθετούν πρόχειρα «οδοφράγματα» μες κάδους απορριμμάτων στις συμβολές των οδών που οδηγούν στην πλατεία, με σκοπό να αποτρέπουν την προσέγγιση των Ι.Χ. Από ένα σημείο και μετά, πρόσβαση είχαν μόνο "φτιαγμένα" αυτοκίνητα με θορυβώδη ηχοσυστήματα και μουσική στη διαπασών.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν οργισμένα και μεταξύ 11 με 1 τα ξημερώματα «βομβάρδισαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και του Α.Τ Κυψέλης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά παρέμβαση των Αρχών.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξανόταν διαρκώς καθώς περνούσε η ώρα, και μετά τη μία τα ξημερώματα βρίσκονταν στην πλατεία γύρω στα 1.000 άτομα. Το κεντρικό μνημείο της Αγίου Γεωργίου, ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμενους έρωτες και τους τέσσερις φανούς μετατράπηκε σε δημόσιο ουρητήριο και η δυσωδία ήταν έντονη μετά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.