Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

Σε νέο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με στόχο την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Με αφορμή πληροφορίες τουρκικών Μέσων για ίδρυση γραφείων των Κούρδων της Συρίας στην Κύπρο, ο Μ. Τσαβούσογλου απείλησε πως αν δεχθούν επίθεση οι Τουρκοκύπριοι ή η Τουρκία, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για στρατόπεδα του PKK και του DHKP-C στο έδαφός της.

«Αν γίνει επίθεση εναντίον τους, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Θα είναι βαρύ τίμημα. Επομένως, δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά», ανέφερε ο Μ.Τσαβούσογλου σύμφωνα με το Anadolu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας

Σημείωσε, δε, ότι τόσο η «τρομοκρατική» - όπως τη χαρακτήρισε - οργάνωση PKK όσο και το DHKP-C έχουν στρατόπεδα στην Ελλάδα και ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο ως χώρας διέλευσης αλλά και ως χώρα στην οποία μπορούν να καταφύγουν.

«Όταν γίνεται επίθεση εναντίον μας, έχει κόστος, όπως και σε άλλα μέρη, όπως κάνουμε ενάντια στην παρουσία της τρομοκρατίας σε γειτονικές χώρες. Αυτό το τίμημα θα είναι βαρύ. Πρέπει να το ξεκαθαρίσω», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.