Εμβολιασμός:  Πάνω από 190.000 ραντεβού τρίτης δόσης έχουν ήδη κλειστεί μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας

Εμβολιασμός: Πάνω από 190.000 ραντεβού τρίτης δόσης έχουν ήδη κλειστεί μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας

Ρεκόρ νέων ραντεβού τρίτης δόσης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, καθώς οι πολίτες κατά χιλιάδες σπέυδουν να κατοχυρώσουν τον εμβολιασμό του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα χθες Παρασκευή το βράδυ (γύρω στις 10), έως τις 10 πρωί του Σαββάτου, δηλαδή σε 12 ώρες έχουν κλειστεί πάνω 190.000 ραντεβού τρίτης δόσης, δίνοντας ελπίδες, για ενίσχυση του τείχους ανοσίας. 

Εδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για ενισχυτική δόση και περίπου 8.300 για πρώτη δόση. 

Για πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους τρεις μήνες, έκανε άλλωστε λόγο νωρίτερα σήμερα στο Open και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ επεσήμανε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας προσέλκυσε ισχυρή απήχηση, μιλώντας για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συσταθούν υγειονομικές επιτροπές που θα εξετάζουν τα αιτήματα των πολιτών για τους οποίους συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις εξαίρεσης.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους  διευκρίνισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», υποστήριξε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ σχετικά με καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ, είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει