Ελεύθεροι οι προσαχθέντες - μεταξύ αυτών και ο γιος του Ν. Βούτση

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες - μεταξύ αυτών και ο γιος του Ν. Βούτση

Ελεύθεροι αφέθησαν, καθώς δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο σε βάρος τους, οι επτά προσαχθέντες που μεταφέρθηκαν ως ύποπτοι στο αστυνομικό τμήμα, μετά τις επιθέσεις με μολότοφ που πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την iefimerida μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο γιος του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Υπενθυμίζεται ότι οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν την επίθεσή τους 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα,  προκαλώντας παράλληλα καταστροφές σε καταστήματα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν χημικά για την απομάκρυνσή τους,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων».

Τελικά οι αντιεξουσιαστές διέφυγαν εκμεταλλευόμενοι τα στενά της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησα σε επτά προσαγωγές.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του, μετά την επίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.