Ελεύθεροι οι 10 προσαχθέντες για τη ληστεία στην τράπεζα

Ελεύθεροι οι 10 προσαχθέντες για τη ληστεία στην τράπεζα

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 10 άτομα που είχαν προσαχθεί για τη ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι δυο άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και οπλισμένα με Καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τραπέζης στην οδό Μητροπόλεως 53, και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες απέσπασαν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 11.000 ευρώ και διέφυγαν.

 Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ εξετάζει, μεταξύ άλλων, το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ φαίνονται οι δύο ληστές την ώρα που βγαίνουν από την τράπεζα, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα ασφαλείας» μια γυναίκα. 

Ο ένας φοράει βερμούδα, χακί  καπέλο, μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό,  γυαλιά μυωπίας και μακρυμάνικη μπλούζα.

Ο δεύτερος έχει  σακίδιο πλάτης, φοράει κοντομάνικη μπλούζα, χακί βερμούδα, χειρουργική μάσκα, και είναι ο ληστής με το τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας έχει μπει άλλη μια ληστεία που είχε σημειωθεί στις 18 Αυγούστου στη Μεταμόρφωση. Ο δράστης φέρεται να έχει πολλές ομοιότητες με ένα από τα δύο άτομα στη σημερινή ληστεία.

Προσαγωγή που έγινε στα νότια προάστια ίσως έχει σχέση με τη ληστεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο άτομο καταθέτει αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.