Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 16:34

-A +A

ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν 25 τόνοι καπνού σε παράνομο εργοστάσιο - Σύλληψη 4 ατόμων

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 16:34
ΕΛΑΣ: Κατασχέθηκαν 25 τόνοι καπνού σε παράνομο εργοστάσιο - Σύλληψη 4 ατόμων
-A +A

Πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής καπνού, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, χθες, Τετάρτη 13 Μαΐου, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στη νοτιοανατολική Αττική, ενώ κατασχέθηκαν 25 τόνοι καπνού.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν το εργοστάσιο, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία καπνού. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το άτομο που είχε εκμισθώσει τον χώρο και το οποίο αναζητείται.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με διαρκή και επιχειρησιακά δομημένη δράση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την παρασκευή λαθραίων καπνικών προϊόντων και τη μεταπώλησή τους στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2019 η εγκληματική οργάνωση είχε μισθώσει αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου εγκατέστησε και λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο, με σύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα επεξεργασίας περίπου (2) τόνων καπνού την ημέρα.

Από τις έρευνες στην αποθήκη-εργοστάσιο, στον προαύλιο χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- (25) τόνοι λαθραίου καπνού,
- πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού,
- (2) γεννήτριες παραγωγής ρεύματος για την υποστήριξη λειτουργίας του εργοστασίου,
- πλήθος μηχανημάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας του παράνομου εργοστασίου,
- φορτηγό όχημα με πλαστές πινακίδες, στο εσωτερικού του οποίου εντοπίστηκαν (200) κιλά ακατέργαστου καπνού σε φύλλα,
- (22.950) ευρώ,
- (2) μηχανοκίνητα κλαρκ και (8) χειροκίνητα παλετοφόρα,
- (600) χάρτινες κενές κούτες διαφόρων μεγεθών,
- (2) κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος,
- αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και (4) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις του καπνού, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμώνται στα 6.500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα