ΕΛΑΣ: «Οι συλληφθέντες στην ταράτσα συμμετείχαν στην κατάληψη»

ΕΛΑΣ: «Οι συλληφθέντες στην ταράτσα συμμετείχαν στην κατάληψη»

Όλα έγιναν νόμιμα και με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών κατά την αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση του κατειλημμένου κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, ανάφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, διευκρινίζοντας πως τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν σε διπλανή ταράτσα συμμετείχαν στην κατάληψη.

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ κ. Χρονόπουλος τόνισε πως όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών», για να προσθέσει πως «οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση -στην αρχή από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο- με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, μπογιές και πυροσβεστήρες».

«Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «τα άτομα (σ.σ.: τα δύο αδέρφια) προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο (σ.σ.: ο πατέρας των δύο αδερφών), το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Ο κ. Χρονόπουλος, απαντώντας σε ισχυρισμούς περί αστυνομικής βίας κατά την τριπλή επιχείρησης εκκένωσης καταλήψεων, σημείωσε ότι «οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες ούτε γυναικεία παρουσία ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής».

Σημειώνεται πως προηγήθηκε καταγγελία από ιδιοκτήτρια διπλανού σπιτιού στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, ότι αστυνομικοί απείλησαν την ίδια και χτύπησαν τον σύζυγο της και τον γιο της κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Επίσης, στη δημοσιότητα ήρθαν και φωτογραφίες που, σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, έδειχναν γυναίκα με κουκούλα στο κεφάλι να συλλαμβάνεται.

taratsa

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ κ. Χρονόπουλο, τα ευρήματα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου «είναι πολύ σοβαρά».

Σημειώνεται πως συνολικά έχουν γίνει δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομική επιχείρηση στα τρία κτίρια στο Κουκάκι. Οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτίρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47.

Διαβάστε ακόμα:

- Τρεις καταλήψεις εκκένωσε η ΕΛΑΣ - Ένταση και 14 προσαγωγές

- Ν. Αλιβιζάτος: Ζητά άμεσα ΕΔΕ για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Διαβάστε Περισσότερα