ΕΛΑΣ: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

ΕΛΑΣ: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ένορκη διοικητική εξέταση για να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες και οι υπαίτιοι των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, έχει διατάξει η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφουν τα περιστατικά βίας.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν επεισόδια λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από 30 αγνώστους κατά τη διάρκεια ελέγχων για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών υπήρξε αναίτια επίθεση από την πλευρά των ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ,  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν και 11 προσαγωγές. Ελαφρά τραυματίσθηκαν δυο αστυνομικοί. 

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού μετά από καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων και κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών».