Eκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ ο Μπογδάνος με απόφαση Μητσοτάκη

Eκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ ο Μπογδάνος με απόφαση Μητσοτάκη

Στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προχώρησε ο πρωθυπουργός μετά τα όσα έγιναν στην επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας και τις αναφορές του σε κομμουνιστές και στο Βίτσι που προκάλεσαν αντιδράσεις εντός της αίθουσας. 

Πρόσφατα, ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ είχε προκαλέσει αντιδράσεις δημοσιοποιώντας στοιχεία παιδιών που φοιτούν σε σχολείο και είναι μετανάστες με το κυβερνών κόμμα να αποδέχεται τις εξηγήσεις του, αφήνοντας όμως να εννοηθεί πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται ανεκτή τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε ενόψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που ανέκυψε την ώρα που συζητείται η ιστορικής σημασίας συμφωνία με τη Γαλλία έδωσε εντολή για διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώην πλέον βουλευτή του κόμματος, τόνισε ότι: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιός παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί! Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη, και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση, εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή, τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου Πρωθυπουργού:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.