Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας
Κορονοϊός-Γερμανία

Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας

Η εκτίναξη του του δείκτη μεταδοτικότητας «R», από το 1,79 στο 2,88,  που μετέδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ( RKI) έχει πυροδοτήσει ανησυχία και προβληματισμό στη Γερμανία. Ένα ποσοστό αναπαραγωγής, ή «R», 2,88 σημαίνει ότι στα 100 άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό, άλλα 288 άλλα άτομα θα μολυνθούν. Απαιτείται ποσοστό μικρότερο από ένα για σταδιακή συγκράτηση της νόσου. 

Ο αριθμός, που παρουσιάζει απότομη αύξηση από 1,06 που ήταν την Παρασκευή, βασίζεται στον υπολογισμό του μέσου όρου τεσσάρων ημερών του RKI. Σε μέσο όρο 7 ημερών, ο αναπαραγωγικός αριθμός αυξήθηκε στο 2,03, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του RKI από την Κυριακή.

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. 

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Συγκεκριμένα στη πόλη Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία Tönnies και η παραγωγή έχει σταματήσει Επιπλέον, έκλεισαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, όπως γράφει το περιοδικό Focus.

Εντωμεταξύ, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνολικά, έχουν αναφερθεί 189.822 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 8.882 θάνατοι, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.