ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα της επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία και της Αττικής αλλά και της περιφέρειας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ασφυκτική καθώς και η χθεσινή εφημερία ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής βγήκε με υπερπροσπάθεια.

Συγκεκριμένα χτες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 220 και τις 150 στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα ελεγχόμενη, ωστόσο είναι μεγάλη η αγωνία και για ασθενείς και για τους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο 24ωρο ανακοινώθηκαν 1.790 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ είχαμε 29 θανάτους συνολικά 6.439 νεκρούς. Επίσης 371 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρευρίσκονται ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η σύσκεψη πραγματοποιείται με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής και για αυτόν τον λόγο θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Στόχος είναι να αυξηθούν σημειωτέον οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν από τα γενικά περιστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει η διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ώστε να μεταφέρονται εκει γενικά περιστατικά και μην υπάρχουν “λιμνάζοντα” φαινόμενα σε λίστες αναμονής και οι πολίτες να έχουν σωστή περίθαλψη.

 Διαβάστε ακόμα:

Στ. Λουκίδης: Δεχόμαστε τη μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ από αρχή της πανδημίας