Έκτακτη ειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα για πιθανές επιθέσεις

Έκτακτη ειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα για πιθανές επιθέσεις

Έκτακτη προειδοποίηση ασφαλείας εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία στην Άγκυρα, στην οποία αναφέρει ότι έλαβε «αξιόπιστες αναφορές» για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον Αμερικανών και άλλων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, πιθανώς και στην υπόλοιπη τουρκική επικράτεια. Ανεστάλη η λειτουργία προξενικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των προξενικών αρχών των ΗΠΑ στην Τουρκία:

«Η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία έλαβε αξιόπιστες αναφορές για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχομένως άλλων τοποθεσιών στην Τουρκία. Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κτιρίων γραφείων ή εμπορικών κέντρων.

Όλες οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκδοσης βίζα της αποστολής των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Τουρκίας (συμπεριλαμβανομένων των πρεσβεία στην Άγκυρα, Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Προξενείου των ΗΠΑ στα Άδανα και της Προξενικής Υπηρεσίας στη Σμύρνη) τίθενται προσωρινά σε αναστολή. Άτομα με προγραμματισμένα ραντεβού θα ειδοποιηθούν μέσω email για οδηγίες σχετικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους».