7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

TUI, Topdeck, G-Adventures, Expedia: Εκπτώσεις άνω του 60% στα πακέτα διακοπών για Ελλάδα

Εκπτώσεις άνω του 60% στα πακέτα διακοπών για Ελλάδα

Με διθυραμβικά σχόλια στην περιγραφή των ελληνικών τουριστικών προορισμών και με ελκυστικά πακέτα οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες στην Ευρώπη προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες για τη χώρα μας. Οι προσφορές τους περιλαμβάνουν μια σειρά νησιών από την Κρήτη, τις Κυκλάδες, το Ιόνιο και την Χαλκιδική. Την ίδια στιγμή οι αναζητήσεις για διακοπές στη χώρα μας έχουν εκτοξευθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι προσφορές των TUI, Topdeck, G-Adventures και Expedia περιλαμβάνουν τόσο τις διακοπές διαρκείας, όσο και τις μικρής διάρκειας διαμονής. Η TUI καλύπτει σχεδόν το σύνολο της χώρας με ελκυστικά πακέτα διαμονής που ξεκινούν από…127 λίρες Αγγλίας. Οι περιοχές που καλύπτουν οι προσφορές περιλαμβάνουν την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, την Χαλκιδική και τις Κυκλάδες. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το γεγονός πως οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση πελατών οδηγεί σε πολύ σημαντικές προσφορές που ξεπερνούν τη μείωση 50% της αρχικής τιμής.

Έτσι λοιπόν για 5 βράδια σε resort στην Κω η TUΙ τιμολογεί μόλις…414 λίρες Αγγλίας, από…955 λίρες.Οι εκπτώσεις για το νησί της Ρόδου ξεπερνούν το 60%, καθώς η προσφορά για τέσσερα βράδια είναι 371 λίρες, από 1050 λίρες. Και στο Ηράκλειο Κρήτης οι προσφορές για διαμονή σε τετράστερα ξενοδοχεια για τέσσερα βράδια ξεκινούν από 247 λίρες, όταν το πακέτο διακοπών έχει αρχική τιμή …777 λίρες.

Λιγότερο γενναίες εκπτώσεις έως 20% για διακοπές στη χώρα μας παρέχει η Topdeck, η οποία για δέκα ημέρες στα νησιά των Κυκλάδων η τιμή που προσφέρει είναι 1.318 λίρες, από 1.648 λίρες Αγγλίας. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως το γνωστό τουριστικό πρακτορείο στις προσφορές του συμπεριλαμβάνει από τη διαμονή, τις δραστηριότηες και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Από τη μεριά της η G-Adventures προσφέρει εκπτώσεις 15% στα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν από tour σε αρχαιολογικά αξιοθέατα της ηπειρωτικής Ελλάδας, έως μίνι κρουαζιέρα στα νησιά των Κυκλάδων. Οι τιμές ποικίλουν από 2.000 λίρες Αγγλίας έως 950 λίρες Αγγλίας, ενώ περιλαμβάνουν από τη διαμονή, τις δραστηριότητες, τη μεταφορά και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Δυνατές προσφορές κάνει η Expedia, η οποία προσφέρει πακέτο εισιτηρίων και διαμονής με εκπτώσεις που φτάνουν έως το 35%. Έτσι για διαμονή 4 βραδιών και μεταφορά στα Χανιά από την Αγγλία η τιμή ξεκινά από 531 ευρώ και ανάλογα με το μέρος προορισμού φτάνει έως τα 1.200 ευρώ. Όλα τα παραπάνω τουριστικά γραφεία κάνουν ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για το ελληνικό καλοκαίρι στις περιγραφές που ακολουθούν τις προσφορές.

Εκτίναξη αεροπορικών κρατήσεων

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί έως 225%. Ειδικότερα ο ιστότοπος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων Hopper σημείωσε άνοδο 75% στις αναζητήσεις μετ’επιστροφής και το πρακτορίο πακέτω πολυτελείας Virtuoso κατέγραψε άλμα 225% σε νέες κρατήσεις ξενοδοχείων σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά.