Εκλογές ΗΠΑ: Αισιοδοξία στο επιτελείο Μπάιντεν για νίκη σε Νεβάδα - Πενσιλβάνια

Εκλογές ΗΠΑ: Αισιοδοξία στο επιτελείο Μπάιντεν για νίκη σε Νεβάδα - Πενσιλβάνια

Την αισιοδοξία τους για επικράτηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών τόσο στην πολιτεία της Νεβάδα όσο και σε αυτή της Πενσιλβάνια εξέφρασαν οι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, γεγονός που σε περίπτωση επαλήθευσης θα χαρίσει στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την τελική νίκη στις προεδρικές εκλογές.

«Είμαστε σίγουροι πως ό,τι κι αν συμβεί με την καταμέτρηση και το χρονοδιάγραμμα, θα περάσουμε μπροστά. Είμαστε εξίσου σίγουροι ότι θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε την καταμέτρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου αύριο να οριστικοποιηθούν οι 270 εκλεκτορικές ψήφοι», ανέφερε η Τζένιφερ Ό Μάλεϊ Ντίλον, τονίζοντας πως οι εξελίξεις είναι θετικές για τον τέως αντιπρόεδρο, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να διατηρήσουν την υπομονή και την ηρεμία τους, καθώς όπως εξήγησε, η καταμέτρηση εξελίσσεται και θα πάρει χρόνο.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει 254 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ χρειάζεται να πιάσει τον αριθμό των 270 για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επικράτησε στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, ενώ φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά νίκης σε Νεβάδα και Αριζόνα, αν και η ψαλίδα μεταξύ των δύο διεκδικητών της αμερικανικής προεδρίας μπορεί να μειωθεί.

Τέλος, οι Δημοκρατικοί αναμένουν θετικό αποτέλεσμα και στην Πενσιλβάνια, όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται και οι επιστολικές ψήφοι που προστίθενται δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά του Τζο Μπάιντεν, με το επιτελείο του να θεωρεί ότι θα στεφθεί νικητής με μεγάλη διαφορά ψήφων.

AP Photo/Paul Sancya