Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές - Άντληση 2 δισ. ευρώ

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές - Άντληση 2 δισ. ευρώ

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα από τις αγορές το ελληνικό δημόσιο, σε μία ιδιαίτερα σημαντική έκδοση καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μέσα στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης με την Ελλάδα όμως να έχει πλέον τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – καθώς τα χρεόγραφά της είναι πλέον επιλέξιμα – αλλά και των ελληνικών τραπεζών μετά την άρση των περιορισμών.

Το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο (λήγει τον Απρίλιο του 2027) άνοιξε στις 10 π.μ. και έκλεισε στις 2 μ.μ., με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2%. Διαχειριστές της έκδοσης ήταν οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.  Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό χρεόγραφο που είναι αλλά και για τις πράξεις repo της κεντρικής τράπεζας.

Με την κίνηση αυτή το ελληνικό δημόσιο ενισχύει τη ρευστότητά του στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και με το βλέμμα στην κάλυψη των μέτρων στήριξης της οικονομίας.