Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης που αρνήθηκε διασωλήνωση

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης που αρνήθηκε διασωλήνωση

Εισαγγελική παρέμβαση ξεκινά προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της ανεμβολίαστης 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί, παρά τη μείωση του οξυγόνου της. Φέρεται μάλιστα η άτυχη γυναίκα να όρισε και δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Πιο αναλυτικά, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου της άτυχης γυναίκας - έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα -  η οποία βέβαια δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, αφού όπως έχει γίνει γνωστό κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος του ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής. Παρόλα αυτά όμως η έρευνα αφορά πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της γυναίκας με κορονοϊό η οποία ήταν αρνήτρια της πανδημίας, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του, κατά την ενδεδειγμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τέλος, ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα αναζητήσει τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είναι εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.