7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για δηλώσεις Σ. Μπαλάσκα - Ελέγχεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Εισαγγελική έρευνα για δηλώσεις Σ. Μπαλάσκα - Ελέγχεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη αν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του.

Οι επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγού του, πιλότος θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης αν είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε τα εξής: «Είναι βλάκας πρώτα από όλα. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο τα 'χασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά. "Χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή", "πρότερος έντιμος βίος". 4000 χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε - έξι χρόνια φυλακή». 

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, πέραν της διαταγής της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, κίνησε και τις διαδικασίες εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του. 

Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του».

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο αστυνομικός ανέφερε ότι έχει παρερμηνευτεί η δήλωσή του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και χρησιμοποιείται από τα κόμματα, και τους συνδικαλιστικούς του αντιπάλους.

Ερωτηθείς αν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει δηλώσει, είπε: «Όποιος καταλάβει τη δήλωσή μου και την πάρει λέξη-λέξη αυτό θα καταλάβει ότι αυτό που εννοώ είναι ότι στην περίπτωση του πιλότου έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έκανε μόνο μια εγκληματική πράξη, αλλά την τράβηξε κατά 37 μέρες, με πολλούς και διάφορους τρόπους, με σχεδιασμούς απίστευτους προσπαθώντας ή νομίζοντας ότι θα μπερδέψει την αστυνομία και να στρέψει τις έρευνες αλλού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να προκαταβάλει την ΕΔΕ και το αποτέλεσμα της μέχρι να ολοκληρωθεί. Επί της ΕΔΕ δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί είμαι ακόμα εν ενεργεία», είπε.

Στ. Μπαλάσκας: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Για παραποίηση των δηλώσεών του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έκανε  λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Μπαλάσκας και κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Μπαλάσκα:

«Απαντώ στην χυδαιότητα..
Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη…Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης.
Ένας αστυφύλακας είμαι και είναι βέβαιο πως πίσω από την μεθοδευμένη εις βάρος μου εκστρατεία λάσπης, κρύβονται και συνάδελφοι μου συνδικαλιστές.
Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου.
Όσο για την δήλωση μου είχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του.
Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται..
Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν.
Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι.
Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια του λόγου μου τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους.
Αιδώς Αργείοι.
Υπηρετώ τριάντα χρόνια στην ΕΛΑΣ ταγμένος στο καθήκον, στην μάχη εναντίον της εγκληματικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είκοσι χρόνια τον αστυνομικό συνδικαλισμό και την προσφορά στον συνάδελφο με συνέπεια και ήθος.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λοιπόν να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου.
Ας τελειώσουμε πια με τις έντεχνες διαστρεβλώσεις.».

Διαβάστε ακόμα:

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους «πανελίστες» συνδικαλιστές - Έντονη η αποδοκιμασία μας