ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

M. Γκάγκα: «Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται»

M. Γκάγκα: «Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται»
Φωτογραφία αρχείου

«Έχουμε και 20αρηδες στα νοσοκομεία, και ολόκληρες οικογένειες», επισήμανε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ για τους νοσούντες από κορονοϊό η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε η γιατρός, υπάρχουν και εισαγωγές ηλικιωμένων που δεν κάνουν εμβόλια, εστιάζοντας στην ανάγκη να κάνουν όλοι τα εμβόλια όταν είναι διαθέσιμα. 

«Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται σε έκθεση πάει στη δουλειά, που βλέπει κάποιους φίλους έξω έστω για ένα καφέ, και υπάρχει αρκετά μεγάλη διαμόλυνση, κυρίως στις νεότερες ηλικίες που είναι έξω... Εχουμε και εντελώς υγιείς, νέους ανθρώπους που έχουν διασωληνωθεί» εξήγησε, σημειώνοντας ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζονται περισσότερο προσεκτικές,καθώς γνωρίζουν ότι είναι και πιο ευπαθείς.

«Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται», υπογράμμισε η κ. Γκάγκα. 

«Οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές. Έχουμε αρκετούς νέους στα νοσοκομεία, 20αρηδες, 30αρηδες, και 40αρηδες με COVID» ανέφερε η κ. Γκάγκα. 

«Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στο νοσοκομείο, γιατί ένας κολλάει όλη την οικογένεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες, όχι πολύ λεπτές, να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε τους δικούς μας, δεν είναι μόνο θέμα μέτρων της πολιτείας», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονoϊός: Ανησυχία για δύο κρούσματα με συνδυασμό μεταλλάξεων στην Αττική