Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα
Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να συζητήσει όλα τα προβλήματα που έχει με την Ελλάδα εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια με τον Μ. Τσαβούσογλου.

«Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τους μηχανισμούς που υπάρχουν με την Ελλάδα για πέντε χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαβουλεύσεις λόγω της αρνητικής συμπεριφοράς της Ελλάδας. Οι διαπραγματευτικές συνομιλίες ανεστάλησαν. Οι σχέσεις μας είναι τεταμένες λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο. Η ΕΕ και διάφορες χώρες μπήκαν στο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι συζητήσεις μας με την Ελλάδα επανάρχισαν πρόσφατα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έρχεται στην Τουρκία. Θα ερχόταν χθες, αλλά υπήρχαν διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ. Του ζήτησα να έλθει σήμερα και δέχθηκε. Θα τον φιλοξενήσουμε στην Άγκυρα σήμερα. Σχεδιάζουμε να συναντηθούμε μαζί του σε φιλική ατμόσφαιρα», ανέφερε και υπογράμμισε:

«Ο διάλογος με την Ελλάδα και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συναντηθούμε με την Ελλάδα. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Χρειάζεται να συζητήσουμε γι'αυτά ανοιχτά».

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε την ετοιμότητά του για συζήτηση με τον κ. Δένδια όλων των «σημείων διαφωνίας».