Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας - Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας - Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάζεται για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ήδη στην περιοχή βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, μετά την έξαρση του κορoνοϊού στην περιοχή.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην περιοχή παρουσία των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. «Υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και αλλού. Το ενδεχόμενο να κλείσει το Άγιο Όρος σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτό», λένε στο protothema.gr πηγες από το Άγιο Όρος. Τις επόμενες ώρες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί όλα τα σημεία και να συνομιλήσει με τους μοναχούς. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των οκτώκρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. «Δεν ξέρουμε κατά ποσό τηρήθηκαν σωστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στο Άγιο Όρος. Υπάρχει μεγαλος φόβος η εξάπλωση να είναι τεράστια».