ΕΔΕ για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ

ΕΔΕ για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ

Περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έπειτα από επίθεση που δέχθηκε, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός που ανήκει στην Ομάδα ΔΙΑΣ είχε βρεθεί στο χώρο εκτός υπηρεσίας για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα τα οποία προκάλεσαν φθορές και στη μηχανή του και στη συνέχεια προέταξε το όπλο του για εκφοβισμό χωρίς να κάνει χρήση.

Σημειώνεται ακόμα  ότι απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.»