Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 08:14

-A +A

Ε. Λέκκας: Έκπληξη το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 08:14
Ε. Λέκκας: Έκπληξη το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ
-A +A

Για ομαλή εξέλιξη του φαινομένου, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ.Λέκκας τόνισε πως περιμένει έναν μετασεισμό της τάξεως των 4 Ρίχτερ, ο οποίος «θα ήταν προς τη θετική κατεύθυνση».

«Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμασε σε φάση εκτόνωσης» εξήγησε ο κ. Λέκκας λέγοντας ότι «μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα» αλλά και ότι «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτήρια».

Όσον αφορά το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό της Αθήνας την Παρασκευή, ο κ. Λέκκας είπε στον ΣΚΑΪ ότι «ήταν έκπληξη το 1999, ήταν και τώρα. Το 1999 δεν το είχαμε αποτυπώσει στην επιφάνεια, ήταν «τυφλό» το ρήγμα. Τότε ενεργοποιήθηκαν τα 3/4 του ρήγματος και έμεινε το 1/4 που δεν ξέραμε ότι έχει ενεργοποιηθεί. Τώρα ξέρομε ότι το ρήγμα δεν έχει δυνατότητα να δώσει άλλο σεισμό».

Μιλώντας, τέλος, για την Αθήνα και την κατάσταση των κτiρίων της, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ παρατήρησε ότι «το 80% του οικιστικού ιστού αντέχει σε μεγάλα μεγέθη σεισμών».

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Κυριακής, προειδοποίησε τους κατοίκους της Αττικής ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για ισχυρούς μετασεισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι μετασεισμοί μπορεί να προσεγγίσουν το μέγεθος του κυρίου σεισμού, δηλαδή και τα 5,1 Ρίχτερ ακόμα.

«Ένας σεισμός της τάξεως των 5 Ρίχτερ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες παρά τη μετασεισμική ύφεση», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έγραψε και σε tweet παρόμοια ανάρτηση.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα