8ος χρόνος, ημέρα 2281η
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Δύο πρόσθετες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Δύο πρόσθετες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Με δύο πρόσθετες κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας εξοπλίστηκε σήμερα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το οποίο πλέον διαθέτει επτά πλήρως εξοπλισμένες ιατροτεχνολογικά κλίνες σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το κόστος του ενός κρεβατιού καλύφθηκε πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος, για την πανδημία Covid-19, ενώ το δεύτερο με ελάχιστο κόστος (10% περίπου από το συνολικό κόστος του έργου) στήθηκε από πόρους του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων από την παραπάνω δωρεά.

«Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας», ανέφερε ο διοικητής του Νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.

«Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής- παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους, είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο», κατέληξε ο κ. Καμπούρης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ