Δίωξη για κακούργημα σε προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis

Δίωξη για κακούργημα σε προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Novartis καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος προσώπου το οποίο φέρεται να είναι ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων. Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να «μπλοκαρίστηκε» από τις Αρχές λίγο πριν εγκαταλείψει τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το dikastiko.gr πρόκειται για πανεπιστημιακό και σύμβουλο πρώην υπουργών ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως του αφαιρέθηκε το διαβατήριο ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εν λόγω καθηγητής και σύμβουλος υπουργών, φέρεται να είναι ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσε στην ελληνική Δικαιοσύνη ενώ είχε θέση και στην έρευνα των αμερικανικών αρχών για την υπόθεση, όπως επιμένουν άλλες πληροφορίες. Όταν όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει για χρηματισμούς που εκτιμάται πως ενέπλεκαν και τον ίδιο φαίνεται πως αποφάσισε να σιωπήσει.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε βάρος του εν λόγω προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες από το Εφετείο, ο κατηγορούμενος πλέον, φαίνεται να επιχείρησε χθες το βράδυ να φύγει από την χώρα.

Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης του από την χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριο του.