Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 24% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 24% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 41,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή εγκύρων από 17,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υψηλό ποσοστό ικανοποίησης για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αντιμετώπιση πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,2% και έπεται το ΚΙΝΑΛ με 3,4%, Βελόπουλος με 1,6% και Βαρουφάκης με 1,5%, κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Το κόμμα Κασιδιάρη καταγράφεται στο 2,2%.

Υψηλό ποσοστό 63% καταγράφεται ως προς την ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 37% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικροτούνται και οι πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας σε ποσοστό  66% με το 23% να εκφράζει αρνητική άποψη.

Σχετικά με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 10,8%. Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας εκφράζει την εμπιστοσύνη του το 46%.

Ως προς το ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 55%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις το 14,8%

Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, απ’ όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Ιουνίου σε δείγμα 1003 νοικοκυριών στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 21,7 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Συντριπτική υπεροχή Κυρ. Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 16,9% της ΝΔ - Παίρνει ψηφοφόρους και από ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Στο 20,8% το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ