ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Διευθυντής «Σωτηρία»: Στα όρια του το ΕΣΥ εδώ και ένα μήνα

Διευθυντής «Σωτηρία»: Στα όρια του το ΕΣΥ εδώ και ένα μήνα

Μετά το τέλος Μαρτίου θα παρατηρηθεί πτώση της επιδημικής καμπύλης, ωστόσο έως τότε τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα με αρκετές νοσηλείες και κρούσματα, επισήμανε διευθυντής πνευμονολόγος επιμελητής Α στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γιώργος Χειλάς, σημειώνοντας πως εδώ και ένα μήνα είναι στα όρια του το ΕΣΥ και όχι απλά τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» όσα μέτρα και αν επιβάλλει η Πολιτεία, πρέπει μέχρι κάθε πολίτης να εμβολιαστεί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.  Δηλαδή, να μη συναντιέται εκτός της κοινωνικής «φούσκας», με δεκάδες φίλους γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά εκ νέου του ιού, ενώ τόνισε πως απαιτείται ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρχει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στα σχολεία σύμφωνα με τον πνευμονολόγο επιμελητή Α στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γιώργο Χειλά.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, εκτίμησε ότι μετά το τέλος Μαρτίου θα παρατηρηθεί πτώση της επιδημικής καμπύλης. Ωστόσο, έως τότε τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα με αρκετές νοσηλείες και κρούσματα.

Ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, λέγοντας πώς υπάρχει τελικά μεγάλη ανταπόκριση, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και επιπλέον ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι ενδεχομένως να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανοσίας, λόγω των εμβολίων, που θα αγγίζει περίπου το 40-50%. Σημείωσε δε, πως η φυσική ανοσία στη χώρα μας είναι περίπου στο 15%.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, λέγοντας ότι το σύστημα είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε, ακόμη και μετά την κορονοεποχή, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και για άλλα νοσήματα.