Πως θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πως θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Κάθε μήνα θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα. Αυτό προβλέπεται για τα πρόστιμα, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν στην πλατφόρμα emvolio.gr. H βεβαίωση θα γίνεται από την ΑΑΔΕ, μετά την παραλαβή του καταλόγου υποχρεωτικών εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα πρώτα πρόστιμα θα αναρτηθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

Τη διαδικασία με την οποία θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

«Κατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα δηλώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα», όπως είπε. Για ειδικές περιπτώσεις οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία. Αν γίνει αποδεχτή η ένσταση θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός