Διεθνή ΜΜΕ: Συντριπτική νίκη της ΝΔ στις τοπικές εκλογές

Διεθνή ΜΜΕ: Συντριπτική νίκη της ΝΔ στις τοπικές εκλογές

Με τίτλο «Συντριπτική νίκη της Δεξιάς στις τοπικές εκλογές» το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγράφει σε τηλεγράφημά του τα αποτελέσματα του β'' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα και μάλιστα εκτιμά ότι τα αυξημένα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι που στήριζε η ΝΔ, της δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Το δεξιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία κέρδισε σήμερα τους δημαρχιακούς θώκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών περιφερειών, επιβεβαιώνοντας τη συντριπτική νίκη του στις Ευρωεκλογές επί της Αριστεράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον νέο δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Από τη μεριά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε τηλεγράφημα με τίτλο «Οι αντιπολιτευόμενοι συντηρητικοί επικρατούν στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα το συντηρητικό αντιπολιτευόμενο κόμμα κατέγραψε περαιτέρω κέρδη σε βάρος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προβλεπόμενων γενικών εκλογών του επόμενου μήνα».

Η γερμανική Deutsche Welle τονίζει ότι η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις τοπικές εκλογές με τους υποψηφίους του κόμματος να κερδίζουν τις 12 από τις συνολικά 13 εκλογικές περιφέρειες. Μάλιστα η DW κάνει λόγο για «επανάληψη» της επιτυχίας που σημείωσε η ΝΔ την προηγούμενη Κυριακή κατά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Το αραβικό Al Jazeera τονίζει με τη σειρά τους ότι η ΝΔ «σάρωσε» στις τοπικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, περίπου έναν μήνα πριν την προσφυγή στις κάλπες για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.