Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα περί πυροβολισμού αστυνομικού στον Έβρο

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα περί πυροβολισμού αστυνομικού στον Έβρο

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί πυροβολισμού αστυνομικού στον Έβρο από ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς και εθνοφύλακες, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Τα εν λόγω δημοσιεύματα είχε υιοθετήσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Χαρίτση να κάνει λόγο για «παρακρατικούς». Σε απάντησή του το Παρατηρητήριο της ΝΔ κάνει λόγο για μία ακόμα περίπτωση fake news. 

To ζήτημα προέκυψε μετά από αναρτήσεις στα social media, σύμφωνα με τις οποίες ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες «περιπολούσε» στην συνοριακή περιοχή του Νότιου Έβρου, στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα και κάποια στιγμή ένας εξ αυτών φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος αστυνομικό, νομίζοντας ότι πρόκειται για μετανάστη που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υιοθετώντας την αναπαραγωγή των αναρτήσεων στα social media από ορισμένα ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για δράση «παρακρατικών» στον Έβρο.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε η ΕΛΑΣ προχώρησε στη διάψευση τα περί πυροβολισμού αστυνομικού στον Έβρο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου.

Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας τα όσα προηγήθηκαν, το παρατηρητήριο της ΝΔ κάνει λόγο για fake news και αναφέρει ότι ο Αλ. Χαρίτσης αποδεικνύει πως η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κόπο, αφού παίρνει έτοιμες τις ανακοινώσεις του από τα πρωτοσέλιδα και τις ιστοσελίδες του κ. Βαξεβάνη.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: 

«Παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό στον Έβρο, τον πέρασαν για μετανάστη.
(Πηγή: ΜΜΕ & social media)
 
Βάσει της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό σε βάρος αστυνομικού στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Είναι θλιβερό να υπάρχουν ελληνικά ΜΜΕ που αναπαράγουν ακόμη, μετά από όλα όσα έχουμε δει το τελευταίο δεκαήμερο,  fake news.
 
Με την ευκαιρία, να συγχαρούμε τον κ. Χαρίτση που αποδεικνύει πως η εκπροσώπηση του Σύριζα δεν θέλει κόπο, αφού παίρνει έτοιμες τις ανακοινώσεις του από τα πρωτοσέλιδα και τις ιστοσελίδες του κ. Βαξεβάνη».