Διαμαρτυρία γονέων στο σχολείο όπου τραυματίστηκαν μαθητές από πτώση ανεμιστήρα

Διαμαρτυρία γονέων στο σχολείο όπου τραυματίστηκαν μαθητές από πτώση ανεμιστήρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς μαθητών, με αφορμή τον τραυματισμό δύο μαθητών από την πτώση ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος την περασμένη Πέμπτη.

Οι γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση του κτιρίου αλλά και γενικότερα των υποδομών του, τονίζοντας ότι η συντήρηση στον χώρο είναι ελλιπής.

Μάλιστα οι γονείς επικαλούνται μια έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2014, στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο ενώ, όπως λένε, ένα τμήμα του σχολικού κτιρίου στο βορειοανατολικό κομμάτι του έχει πάψει να λειτουργεί από το 2013.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι γονείς ωστόσο τονίζουν πως αυτό δεν αποτελεί λύση, καθώς τα παιδιά κινούνται σε όλο το κτίριο περιμετρικά και ζητούν περισσότερες παρεμβάσεις προκειμένου να μην τεθεί ξανά κίνδυνος για κάποιο παιδί. Σημειώνεται πως τα μαθήματα στο σχολείο διεξάγονται κανονικά, ωστόσο κάποιοι γονείς δεν άφησαν τα παιδιά τους να μπουν εντός του σχολείου.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό και τα όσα κατήγγειλαν από την αρχή γονείς σχετικά με την κατάσταση του κτηρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι "οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων".

Υπογράμμιζε δε, πως "στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018".