Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βραζιλία

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βραζιλία

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από κυβερνητικά κτήρια στη Βραζιλία τo απόγευμα της Τετάρτης, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Michel Temer και βάζοντας ακόμη και φωτιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τις πορείες δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις με την αστυνομία, καθώς οι διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων της Βραζιλίας, κατέκλυσαν τους δρόμους προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε υπουργεία και κυβερνητικά κτήρια, με αποκορύφωμα την πυρπόληση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτών στην Μπραζίλια για την προστασία δημόσιων κτιρίων. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, εναντίων των διαδηλωτών.

Οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Temer έχουν αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια ηχογραφημένη συνομιλία του με έναν επιχειρηματία, στον οποίο φέρεται να του εκφράζει τη συναίνεσή του για τη δωροδοκία ενός μάρτυρα.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρόκειται για την πιο βίαιη διαμαρτυρία που έχει γίνει στην Μπραζιλία από το 2013.