Δεν χάρηκα με την κριτική της Μέρκελ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού
Α. Λάσετ

Δεν χάρηκα με την κριτική της Μέρκελ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

«Δεν χάρηκα με την κριτική την οποία μου άσκησε η καγκελάριος Μέρκελ στο (πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο) ARD την Κυριακή, για παραβίαση των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», παραδέχτηκε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

Ωστόσο, υπερασπίστηκε την καγκελάριο : «Είμαι βέβαιος ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ζημιά», δήλωσε ο Λάσετ σε έναν έντονα φορτισμένο διάλογο με τον δημοσιογράφο του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ZDF) Μάρκους Λαντς, ο οποίος έπαιξε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην χτεσινοβραδινή του εκπομπή τις δηλώσεις Μέρκελ.

Η δημοσιογράφος του ARD Άννε Βιλ είχε επιμείνει και η καγκελάριος καταλόγισε στον πρόεδρο του κόμματός της (CDU) ότι παραβίασε τα συμπεφωνημένα μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έστω και αν δεν είναι ο μόνος πρωθυπουργός κρατιδίου ο οποίος τα έπραξε. «Η Άννε Βιλ ρώτησε τρεις φορές πολύ επιδέξια, στοχεύοντας στο συγκεκριμένο θέμα, και έτσι προέκυψε η απάντηση της καγκελαρίου", είπε απλώς ο Λάσετ στον Λαντς.

«Γιατί η Μέρκελ κατονόμασε ειδικά τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα μπορούσε να το πει μόνο η ίδια η καγκελάριος. Προσκαλέστε την, υπάρχει σίγουρα μια ελεύθερη θέση για αυτήν εδώ», είπε ο Λάσετ, ο οποίος είχε ολοφάνερα χάσει την ψυχραιμία του. Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του ZDF αν τηλεφώνησε στην καγκελάριο μετά την εκπομπή του ARD, ο Λάσετ δεν θέλησε να απαντήσει. Αρκέστηκε μόνο να πει: «Μπορείτε να είστε όμως σίγουροι ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ μας».

Η εκπομπή του Μάρκους Λαντς, ο οποίος δεν άφησε ούτε λεπτό ήσυχο τον πρόεδρο του CDU Άρμιν Λάσετ, είχε μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Λάσετ στον # Λαντς ήταν σαν απονεύρωση χωρίς αναισθησία», έγραψε ο σατιρικός Γιαν Μπέμερμαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής την Τρίτη το βράδυ. Την Τετάρτη το πρωί, το hashtag #Lanz ήταν το νούμερο 1 των δημοφιλέστερων στο Twitter της Γερμανίας.