Δέκα τραυματίες από την κακοκαιρία στην Αλεξανδρούπολη

Δέκα τραυματίες από την κακοκαιρία στην Αλεξανδρούπολη

Λίγες ώρες πριν το τραγικό χτύπημα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και αυτοκίνητα, ενώ δέκα συνολικά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν, προσήλθαν στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ, Κώστα Παπαθεοδώρου, μόνο το ένα εξ'' αυτών, ένας 66χρονος, που έφερε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση, έχρηζε νοσηλείας, ενώ τα άλλα εννέα χαρακτηρίζονται ως ελαφρά περιστατικά καθώς αφορούσαν κυρίως τραυματισμό από τη χαλαζόπτωση.

Το απόγευμα της Τετάρτης, για περισσότερο από 15 λεπτά, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές. Συγκεκριμένα, έχουν τρυπήσει σκεπές σπιτιών, ενώ καταστράφηκαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και οι σοδειές τους.

Στη Ροδόπη η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθούν πολλά δέντρα, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς η ισχυρή χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την σφοδρή καταιγίδα κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, ιδιαίτερα της βαμβακοκαλλιέργειας.