ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

ΔΕΗ: Η αναβάθμιση από την S&P επιβεβαιώνει πως η επιχείρηση έχει γυρίσει σελίδα

ΔΕΗ: Η αναβάθμιση από την S&P επιβεβαιώνει πως η επιχείρηση έχει γυρίσει σελίδα

Το γεγονός πως η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ από τον οίκο αξιολόγησης S&P επιβεβαιώνει πως η επιχείρηση έχει γυρίσει σελίδα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τονίζοντας παράλληλα πως η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση πως η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της, με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η ΔΕΗ Α.Ε. εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση της εταιρικής πιστοληπτικής της ικανότητας κατά δύο βαθμίδες από CC+, η οποία οδηγεί σε συνολική αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ σε Β από Β-.

Σύμφωνα με την S&P, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο εταιρικό αξιόχρεο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανατοποθέτησης της Επιχείρησης και η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς ενέργειας έχουν αλλάξει την ανταγωνιστική της θέση και έχουν μειώσει τις προηγούμενες ανησυχίες για τη ρευστότητά της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση της S&P ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της, με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ να στρέψει το παραγωγικό της μείγμα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (C02) ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η S&P, αναμένει σημαντική αύξηση στα EBITDA και βελτίωση στα πιστωτικά μεγέθη, τα οποία υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη κερδοφορία, καθώς η ΔΕΗ επισπεύδει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της και αλλάζει την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά λιανικής.