ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της Ύδρας

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 16:27
-A +A
ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της Ύδρας

Στις 15.10 αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι για λόγους ασφαλείας στο νησί παραμένουν γεννήτριες συνολικής ισχύος 3 ΜW.

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Στην ίδια ανακοίμωση σημειώνεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Παράλληλα στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτροδότηση της Ύδρας είχε διακοπεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες του νησιού εν μέσω τουριστικής περιόδου. Μιλώντας στο Liberal.gr, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού δήλωσε πως θα κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 12/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα